فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی‌ام شماره 12 (پیاپی 196، اسفند 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه مهرابی، محمدابراهیم پارسانژاد*، مهرداد شریعتی، محمدامین عدالت منش صفحات 6147-6162
    مقدمه

    با افزایش جمعیت جهان بروز ناباروری در حال افزایش است و در حال حاضر ناباروری 8 تا 12 درصد از زوج ها در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. فن آوری کمک باروری (ART) مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) و تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)  انقلابی در زمینه پزشکی باروری ایجاد کرده است و به طور مستمر تلاش می کند تا دسترسی بیماران نابارور را به درمان های مناسب و کارآمد افزایش دهد. با این حال، برخی از علل منجر به کاهش نرخ کلی لقاح درART می شود. فسفولیپاز C زتا (PLCζ) فاکتور اصلی مختص اسپرم است که مسیول فعال سازی تخمک (OA) است. از این رو ناهنجاری های PLCζ شامل بیان کم و عدم بیان آن و هم چنین جهش های ایجاد شده در آن به عنوان یکی از عوامل کاهش نرخ لقاح ناشی از نقص فعال سازی تخمک و ناهنجاری هایی در پارامترهای اسپرم و شکست سیکل های IVF و ICSI مطرح شده است. هدف از این مطالعه، مروری بر آخرین اطلاعات PLCζ است که در پایگاه های Web of Science، اسکوپوس، ساینس دایرکت و پاب مد منتشر شده و منجر به شکست IVF و ICSI و شکست مکرر ICSI و IVF شده است. به علاوه مطالعات انجام شده در مدل های حیوانی بر روی ژن PLCζ و پروتیین کد کننده آن گزارش شده است.

    نتیجه گیری: 

    مطالعات نشان می دهند که تغییر بیان PLCζ و جهش های ایجاد شده در آن می تواند سبب کاهش نرخ لقاح ناشی از نقص فعال سازی تخمک و ناهنجاری هایی در پارامترهای اسپرم و شکست درART شود.

    کلیدواژگان: ناباروری، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، لقاح آزمایشگاهی
  • رویا سفرکار*، پریا علی خیاوی صفحات 6163-6174
    مقدمه

    در سال های اخیر خواص سلامت بخش پروبیوتیک ها توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اگر به صورت مداوم و کافی مورد استفاده قرار بگیرند می توانند نقش مفیدی در بهبود سلامت انسان ایفا کنند. Lactobacillus و Bifidobacterium از شایع ترین باکتری های پروبیوتیکی هستند که به عنوان فلور نرمال بدن معرفی می شوند. پروبیوتیک ها می توانند با مهار یا کاهش میکروارگانیسم های پاتوژن تاثیر مفیدی در بهبود سلامت انسان داشته باشند. این میکروارگانیسم های مفید می توانند نقش موثری در درمان و پیشگیری بیماری های مختلفی مانند یبوست، بیماری های دهان و دندان، سرطان، اسهال، عفونت ناشی از Helicobacter pylori و بیماری هایی از این قبیل ایفا کنند. هدف از این مطالعه، مروری بر پروبیوتیک ها و تاثیر آن ها در پیشگیری و بهبود سلامت انسان به طور جامع و کامل است.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان نتیجه گرفت که مصرف پروبیوتیک به صورت مداوم و کافی می تواند موجب پیشگیری و بهبود بیماری های انسان شود.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، Lactobacillus، Bifidobacterium، فلور میکروبی روده
  • نوید معتمدی، آزاده ترکزاده*، هدی حائریان صفحات 6175-6184
    مقدمه

    سینوس ماگزیلاری از طریق اوستیوم اولیه (PMO=Primary Maxillary Ostium) فک بالا به داخل اینفاندیبولوم تخلیه می شود، سپس از طریق هیاتوس سمیلوناریس به داخل میاتوس میانی می ریزد و با حفره بینی ارتباط برقرار می کند. اوستیوم سینوس ماگزیلاری حدودا در بالاترین قسمت دیواره داخلی سینوس قرار گرفته است. اکسسوری اوستیوم (AMO=Accessory Maxillary Ostium) ممکن است در ایجاد سینوزیت نقش داشته باشد ولی تاثیر وراثت یا محیط در وجود یاعدم وجود اکسسوری اوستیوم مشخص نیست. هدف این مطالعه یررسی استیوم اولیه و فرعی ماگزیلاری می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی130 تصویر CBCT (Cone-Beam Computed Tomography)(مجموعا 260 سینوس) از ماگزیلای بیماران مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دهان و فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اصفهان در شهر اصفهان، ایران بررسی شدند. اندازه گیری ها در مقطع کرونال و توسط نرم افزار On Demand 3D انجام گرفت. آنالیز آماری توسط تست های T-Test، Exact fisher، Shapiro-Wilk و  Spearmanدر نرم افزار SPSS version 16 انجام گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران 3/7±44/13 و تعداد نمونه های زن و مرد هر کدام 65 بود. میانگین قطرPMO (Primary Maxillary Ostium) به ترتیب در سمت راست 0/45±1/33 و در سمت چپ 0/5±1/33 بود. AMO در 64% سینوس های سمت چپ و 38/5% سینوس های سمت راست مشاهده شد. افزایش ضخامت مخاط سینوس در 26% از سینوس های سمت راست و 28% سینوس های سمت چپ دیده شد و نهایتا موکوس ریتنشن سیست به ترتیب در 9% سینوس های سمت راست و 8% از سینوس های سمت چپ وجود داشت.

    نتیجه گیری: 

    سایز Primary Maxillary Ostium با متغیرهای سن، جنس و وجود AMO از لحاظ آماری ارتباط معناداری نداشت، اما در سمت راست میانگین سایز Primary Maxillary Ostium در صورت وجود افزایش ضخامت مخاط سینوس کمتر از وقتی است که افزایش ضخامت وجود نداشته باشد.

    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی، سینوس ماگزیلاری، استیوم سینوس ماگزیلاری
  • نرگس فرامرزیان، محسن ثالثی*، رسول رضایی، مریم کوشکی جهرمی صفحات 6185-6198
    مقدمه

    نفروپاتی دیابت یک عارضه شایع در بیماران مبتلا به دیابت است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های TGF-b1 و SMAD7 در بافت کلیه موش های صحرایی نر نژاد ویستار دیابتی سالمند بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش 36 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 21 ماهه، با وزن 340 تا 390 گرم به روش تصادفی به سه گروه کنترل سالم، دیابت، تمرین- دیابت تقسیم شدند. گروه تمرین- دیابت به مدت شش هفته، پنج روز در هفته تمرینات تناوبی شدید را انجام دادند و گروه های کنترل سالم و دیابت هیچ گونه تمرینی انجام ندادند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی موش های صحرایی قربانی شدند و بافت کلیه جهت بررسی بیان ژن های TGF-b1 و SMAD7 به روش Real- Time PCR استخراج شد. برای تعیین تفاوت بین گروه ها از تحلیل واریانس یک طرفه با آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری0/05>p استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزارversion 16  SPSS انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که شش هفته تمرین تناوبی شدید منجر به کاهش معناداری بیان ژن TGF-b1 بافت کلیه نسبت به گروه دیابت شد (0/001=p). هم چنین افزایش معناداری در بیان ژن SMAD7 در بافت کلیه در گروه تمرین- دیابت نسبت به گروه دیابت مشاهده شد (0/008=p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد، تمرین تناوبی با شدت بالا می تواند با کاهش بیان ژن TGF-b1 و افزایش بیان ژن SMAD7 در بافت کلیه اثرات محافظتی در برابر نفروپاتی را اعمال کند. به دلیل این که این پژوهش روی موش های صحرایی دیابتی سالمند صورت گرفته، پیشنهاد می شود تا این روش تمرینی در مدل های انسانی دیابتی بررسی و تایید گردد.

    کلیدواژگان: TGF-1، SMAD7، دیابت، تمرین تناوبی شدید، سالمندی
  • زهرا احمد زاده چالشتری، علی اصغر رستگاری*، هاشم نیری، عباس دوستی صفحات 6199-6210
    مقدمه

    هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) باعث ایجاد تغییرات متوالی در دیواره معده می شود که با التهاب مخاط معده شروع می شود و در برخی موارد به سرطان معده منجر می گردد. ژن leoA با کد کردن GTPase در بیماری زایی این باکتری در مخاط معده نقش حیاتی دارد. وزیکول های ترشحی محصول ژن leoA باعث انتشار سم و تحریک سیستم ایمنی در بدن میزبان می شود. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی واکسن ژنی pEGFP-C2-leoA بر تغییرات بیانی سایتوکاین هایی نظیر IL6، IL4 و اینترفرون گاما در التهاب ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری در مدل موشی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی ابتدا پلاسمید نوترکیب (pEGFP-C2-leoA) از طریق ترانسفورماسیون به سلول های مستعد باکتریایی، تولید، تکثیر و استخراج شد. سپس غلظت های مناسب از محلول یک درصد نانو ذرات کیتوزان جهت تزریق به عضله چهار سر ران موش های BALB/c تهیه گردید. در نهایت بیان ژن و تغییرات سایتوکاین های نام برده توسط روش Real Time RT-PCR اندازه گیری شد، نتایج به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS version 16 مورد تحلیل آماری قرار گرفت؛ از آزمون  ANOVAیک طرفه و آزمون متعاقب LSD و نیز آزمون  t-test مستقل، جهت بررسی و وجود ارتباط و میزان معنی داری داده ها استفاده گردید.

    نتایج

    پس از تزریق واکسن درون عضله چهار سر ران موش ها در طول دوره درمان، سایتوکاین های) IFNγ 0/038>P) و IL6 (0/049>P) به طور معنی داری افزایش بیان نشان دادند. از طرفی سایتوکاین IL4 و ژن leoA نیز کاهش بیان معنی داری نشان دادند (0/042 >P).

    نتیجه گیری: 

    بر پایه نتایج حاصل، ژن leoA کلون شده در وکتور بیانی pEGFP-C2، توان بیان و تولید محصول پروتیینی اختصاصی این ژن در سلول های یوکاریوتی را دارد و با توجه با نتایج به دست آمده در مدل حیوانی و با توجه به خصوصیت ایمنی به دست آمده در این تحقیق نشان می دهد که سازواره نهایی pEGFP-C2-leoA از پتانسیل لازم برای بررسی ایمنی زایی در مدل انسانی به عنوان واکسن ژنی برخوردار است.

    کلیدواژگان: سرطان معده، هلیکوباکترپیلوری، سایتوکاین، واکسن ژنی، leoA، BALB، c
  • محیا رمش، فرناز خدیوی* صفحات 6211-6222
    مقدمه

    پیچش طناب اسپرماتیک از طریق ایجاد آسیب ایسکمی- ریپرفیوژن منجر به اختلال در عملکرد بیضه، مرگ سلول های زایا، تولید گونه های فعال اکسیژن و ناباروری می گردد. پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) سرشار فاکتورهای رشد و سیتوکین های ضد التهابی می باشد. در این تحقیق اثرات PRP بر روی اسپرماتوژنز و تراکم کروماتین اسپرم به دنبال آسیب ایسکمی ریپرفیوژن ارزیابی شد.

    روش بررسی

    40 سر موش سوری نر بالغ به شرح زیر وارد مطالعه شدند. گروه کنترل، گروه پیچش/واپیچش، گروه کنترل منفی که جراحی پیچش/واپیچش همراه با تزریق محیط کشت به داخل بیضه انجام شد، گروه درمان که جراحی پیچش/ واپیچش همراه با تزریق PRP در این گروه انجام گرفت. بعد از گذشت یک سیکل اسپرماتوژنز، بررسی های هیستومورفومتری با رنگ آمیزی PAS و ارزیابی تراکم کروماتین اسپرم به کمک رنگ آمیزی آنیلین بلو صورت گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS version 16 و آزمون آماری ANOVA و تست تعقیبی توکی آنالیز شدند.

    نتایج

    میانگین تعداد سلول های اسپرماتوژنیک، سرتولی، لیدیگ، میویید، نمره جانسون، میانگین قطر و ضخامت اپی تلیوم زایا به دنبال آسیب ایسکمی-ریپرفیوژن به صورت معنی داری کاهش یافت. میانگین ضخامت غشای پایه لوله های سمینی فروس و هم چنین درصد اسپرم های دارای هیستون اضافه به دنبال آسیب ایسکمی ریپرفیوژن افزایش یافت (0/001 <p). پس از درمان با PRP، بهبودی قابل توجهی در ساختار بافتی لوله ها، زنده مانی سلول ها و تراکم کروماتین اسپرم یافت شد درحالیکه هم چنان تفاوت معناداری درمقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید (0/001 <p).

    نتیجه گیری:

     PRP با دارا بودن فاکتورهای رشد و سیتوکین های ضدالتهابی دخیل در رگ زایی و عملکرد آنتی اکسیدانی قادر است عوارض ناشی از آسیب ایسکمی-ریپرفیوژن را به طور نسبی بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: پیچش طناب اسپرماتیک، پلاسمای غنی از پلاکت، اسپرماتوژنز، آسیب ایسکمی- ریپرفیوژن، کروماتین
  • روح الله عدالتخواه، مجید افلاطونیان، اسماعیل اسعدی، مرضیه واقفی* صفحات 6223-6231
    مقدمه

    بلع اتفاقی مواد سوزاننده می تواند موجب آسیب جدی در دستگاه گوارش شود. این مطالعه با هدف بررسی بروز تنگی مری در طی یک سال بعد از بلع اتفاقی مواد سوزاننده و ارتباط آن با یافته های آندوسکوپی 36-12 ساعت اول در کودکان انجام گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه گذشته نگر و مقطعی بود که بر روی کودکان با بلع اتفاقی مواد سوزاننده مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی به مدت 3 سال (مرداد 1395-1398) انجام گرفت. اطلاعات دموگرافیک، نوع، میزان ماده خورده شده، علایم اولیه، یافته های آندوسکوپیک اولیه و درجه سوختگی بافت مری ثبت گردید و بیماران به مدت یکسال پیگیری شدند. در نهایت داده ها توسط نرم افزارversion 16  SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    در این مطالعه 55 کودک مورد ارزیابی قرار گرفتند میانگین سن آن ها 3/19 سال بود. 23 نفر (41/8%) دختر و 32 نفر (58/2%) پسر بودند. کودکان به ترتیب مایع لوله بازکن (30/9%) و وایتکس (29/1%) و جوهر نمک (12/7%) را مصرف کرده بودند. یافته های آندوسکوپی اولیه در 45/5% کودکان طبیعی بود و بیشترین آسیب، درجه IIb و IIa بود. میزان بروز تنگی مری در یک ماه بعد 47/3% و در یکسال بعد در مجموع تنگی و انسداد خروجی معده (Gastric Outlet Obstruction)27/3% (16/4% تنگی مری و 7/3% تنگی و GOO) بود.

    نتیجه گیری:

     مطالعه حاضر نشان داد که آسیب مری به دنبال بلع اتفاقی مواد سوزاننده در کودکان شایع بوده و علامت دار بودن بیمار در بدو مراجعه می تواند با آسیب های درجه بالاتر همراه باشد و بروز تنگی به دنبال آسیب های شدید بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: بلع مواد سوزاننده، یافته های آندوسکوپی، کودکان
  • فاطمه توکلی، آزاده امامی، بهروز حیدری، محسن عباسی موصلو، محمدابراهیم رضوانی* صفحات 6232-6243
    مقدمه

    مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر لیپوهرب با متفورمین بر تغییرات متابولیک و هورمون های جنسی موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک  (PCOS) انجام شد.

    روش بررسی

    30 موش صحرایی ماده در 5 گروه قرارگرفتند. گروه (1): در مدت 56 روز نرمال سالین دریافت کردند، گروه (2): به مدت 28 روز لتروزول (دوز mg/kg 1) و در 28 روز بعدی نرمال سالین دریافت کردند، گروه (3): در 28 روز اول حامل لتروزول و در 28 روز بعدی لیپوهرب (دوز mg/kg 320) دریافت کردند، گروه (4): به مدت 28 روزلتروزول (دوز mg/kg 1) و در 28 روز بعدی لیپوهرب (دوز mg/kg 320) دریافت کردند، گروه (5): به مدت 28 روز لتروزول (دوز mg/kg 1) و در 28 روز بعدی متفورمین (دوز mg/kg 250) دریافت کردند. در ابتدا و پایان آزمایش سطح سرمی قند ناشتا، پروفایل لیپید و هورمون های جنسی اندازه گیری شد.

    نتایج

    قند خون گروه لتروزول و متفورمین به صورت معنی داری کمتر از گروه دریافت کننده لتروزول به تنهایی بود (0/01<p). میزان تری گلیسرید و LDL سرم در گروه لتروزول و لیپوهرب به صورت معنی داری در مقایسه باگروه لتروزول به تنهایی کاهش یافت (0/05>p). در همین گروه غلظت کلسترول تام نیز در مقایسه با دیگرگروه ها، به صورت معناداری کاهش یافت (0/01>p). سطح سرمی استروژن در گروه دریافت کننده لیپوهرب در مقایسه با گروه لتروزول به تنهایی به صورت معناداری کمترشد (0/05<p).

    نتیجه گیری: 

    برپایه نتایج این مطالعه، لیپوهرب توانایی بیشتری برای اصلاح علایم متابولیک موش های مبتلا به PCOS داشته است. هرچند اثرات هورمونی لیپوهرب تفاوت معنی داری با اثرات هورمونی متفورمین در این سندرم نداشته است.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، لتروزول، لیپوهرب، متفورمین
|
  • Fatemeh Mehrabi, MohammadEbrahim Parsanezhad*, Mehrdad Shariati, MohammadAmin Edalatmanesh Pages 6147-6162
    Introduction

    As the world's population increases, the incidence of infertility is increasing, and infertility is now considered to affect 8–12% of couples worldwide. Assisted reproductive technology (ART) such as in vitro fertilization (IVF) and intracytoplasmic sperm injection (ICSI) is revolutionizing the field of reproductive medicine and strives continuously to provide infertile patients with access to appropriate and efficient treatments. However, some causes leading to total/low fertilization rate in ART have been addressed. Phospholipase C zeta (PLCζ) is the main sperm-specific factor responsible for triggering oocyte activation (OA). Therefore, PLCζ abnormalities, including low and absent expression as well as its mutation has been described as one of the fertility rate inducers resulted from the oocyte activation deficiency and sperm parameters abnormalities and failed IVF and ICSI cycles. In this review article we have aimed to focus on the latest information of the PLCζ published data in the Web of Science, Scopus, Science Direct and PubMed databases and resulted in the failed IVF and ICSI and recurrent ICSI and IVF failure. In addition the investigations on PLCζ gene and its coded protein in the animals have been also reported.

    Conclusion

    Studies have shown that the change in PLCζ expression and its mutations can cause a decrease in the fertilization rate due to egg activation defects and abnormalities in sperm parameters and failure in ART.

    Keywords: Infertility, Intracytoplasmic Sperm injection, In-vitro fertilization
  • Roya Safarkar*, Parya Alikhiavi Pages 6163-6174
    Introduction

    In recent years, the health-giving properties of probiotics have attracted the attention of many researchers. Probiotics are vital microorganisms that can play a useful role in improving human health if they are used consistently and adequately. Lactobacillus and Bifidobacterium are the most common probiotic bacteria that are introduced as the normal flora of the body. Probiotics can have a beneficial effect on improving human health by inhibiting or reducing pathogenic microorganisms. They can play an effective role in the treatment and prevention of various diseases such as constipation, oral and dental diseases, cancer, diarrhea, Helicobacter pylori infection and similar diseases. The purpose of this study is to review probiotics and their impact on preventing and improving human health.

    Conclusion

    Based on the studies, it can be concluded that the continous and sufficient consumption of probiotics can prevent and improve human diseases.

    Keywords: Probiotics, Lactobacillus, Bifidobacterium, Intestinal microbial flora
  • Navid Motamedi, Azadeh Torkzadeh*, Hoda Haerian Pages 6175-6184
    Introduction

    Maxillary sinus drains through the primary maxillary ostium into the infundibulum, then flows through the hiatus semilunaris into the middle meatus and communicates with the nasal cavity. The maxillary sinus ostium is located approximately at the most superior part of the medial wall of the sinus. Accessory maxillary ostium (AMO) may play a role in sinusitis, but the effect of heredity or environment on the presence or absence of AMO is unknown.The aim of this study was to assess the primary and accessory maxillary ostium.

    Methods

    In this descriptive-cross-sectional study, 130 Cone Beam Computed Tomography scans (260 sinuses in total) from the maxilla of patients referred to the Department of Oral and Maxillofacial Radiology, School of Dentistry of Isfahan Azad University were examined in Isfahan City, Iran (in the year 2021-2022). Measurements were performed in the coronal section by On Demand 3D software. Statistical analysis was performed by T-Test, Exact fisher, Shapiro-Wilk and Spearman tests through SPSS statistics version 16.

    Results

    The mean diameter of primary maxillary ostium was 1.33 ± 0.45 on the right and 1.33 ± 0.5 on the left, respectively. AMO was observed in 64% of the left sinuses and 38.5% of the right sinuses. Increased sinus mucosal thickness was seen in 26% of the right sinuses and 28% of the left sinuses, and finally Mucous Retention Cyst in 9% of the right sinuses and 8% of left sinuses, respectively.

    Conclusion

    Primary maxillary ostium size was not statistically significant related to the variables of age, sex and the presence of AMO, but on the right side, the average primary maxillary ostium size is less if there is increase in the thickness of the sinus mucosa than when there is no increase in the thickness.

    Keywords: Cone-beam computed tomography, Maxillary sinus, Maxillary sinus ostium
  • Narges Faramarziyan, Mohsen Salesi*, Rasoul Rezaei, Maryam Kooshki Jahromi Pages 6185-6198
    Introduction

    Diabetic nephropathy is a common complication in the patients with diabetes. The aim of this study was to investigate the effect of six weeks of high-intensity interval training on TGF-b1 and SMAD7 gene expression in kidney tissue of elderly diabetic male Wistar rats.

    Methods

    In this study, 36 male 21-month old Wistar rats, with the weight of 340 to 390 grams were randomly divided into three groups: healthy control, diabetes, and diabetes- training. The training group, performed high-intensity interval training five times per week for six weeks, healthy and diabetic control groups have not done any exercises. 24 hours after the last training session, rats were sacrificed and kidney tissues were extracted to examine TGF-b1 and SMAD7 genes expression by Real-Time PCR method. To determine the difference among the groups, one-way analysis of variance with Tukeys Post hoc test was used at the significant level of P<0.05. Statistical analysis was done by SPSS software version 16.

    Results

    The results showed that six weeks of high intensity interval training led to a significant decrease in TGF-b1 gene expression in kidney tissue compared to the diabetic group (P=0.001). In addition, a significant increase in SMAD7 gene expression in kidney tissue was observed in the diabetes- training group compared to the diabetes group (P=0.008).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, it seems that high-intensity interval training can probably exert protective effects against nephropathy by reducing the expression of the TGF-b1gene and increasing the expression of the SMAD7 gene in kidney tissue. Because this research was conducted on elderly diabetic rats, it is suggested to check and confirm this training method in diabetic human models.

    Keywords: TGF-1, SMAD7, Diabetes, High-Intensity Interval Training, Elderly
  • Zahra Ahmadzadeh Chaleshtori, AliAsghar Rastegari*, Hashem Nayeri, Abbas Doosti Pages 6199-6210
    Introduction

    Helicobacter pylori (H. pylori) causes successive changes in the stomach wall, which starts with inflammation of the stomach mucosa and in some cases leads to stomach cancer. The leoA gene, by encoding GTPase, plays a vital role in the pathogenicity of this bacterium in the gastric mucosa. The secretory vesicles produced by the leoA gene release poison and stimulate the immune system in the host's body. The aim of the present study was to evaluate the gene vaccine pEGFP-C2-leoA on the expression changes of cytokines such as IL6, IL4, and interferon-gamma in inflammation caused by Helicobacter pylori infection in a mouse model.

    Methods

    In this interventional experimental study, recombinant plasmid (pEGFP-C2-leoA) was produced, propagated, and extracted through transformation into susceptible bacterial cells. Then, suitable concentrations of 1% chitosan nanoparticles solution were prepared for injection into the quadriceps muscle of BALB/c mice. Finally, the gene expression and changes of the mentioned cytokines were measured by Real-Time RT-PCR method, the obtained results were statistically analyzed by SPSS version 16 software; One way ANOVA test and subsequent LSD test, as well as independent t-test, were used to check the existence of correlation and the significance level of the data.

    Results

    After the injection of the vaccine into the quadriceps muscle of mice during the treatment period, cytokines IFNᵧ (<0.038) and IL6 (<0.049) showed a significant increase in expression. On the other hand, cytokine IL4 and the leoA gene also showed a significant decrease in expression (>0.042).

    Conclusion

    Based on the results, the leoA gene cloned in the expression vector pEGFP-C2 has the ability to express and produce the specific protein product of this gene in eukaryotic cells, and according to the results obtained in the animal model and the immune characteristic obtained in this research it is shown that the final construct pEGFP-C2-leoA has the necessary potential to investigate immunogenicity in a human model as a gene vaccine.

    Keywords: Gastric cancer, Helicobacter pylori, cytokine, vaccine, leoA, BALB, c
  • Mahya Ramesh, Farnaz Khadivi* Pages 6211-6222
    Introduction

    Torsion of spermatic cord induces ischemic-reperfusion injury which leads to testicular dysfunction, apoptosis of germ cells, ROS generation and infertility. Platelet-rich plasma (PRP) is a rich source of growth factors and anti-inflammatory cytokines. In this study, the effects of PRP on spermatogenesis and sperm chromatin condensation after ischemia-reperfusion injury were evaluated.

    Methods

    Forty adult male mice were procured in the study. Control group, torsion/ detorsion group, negative control group: torsion/ detorsion surgery with intra testicular injection of culture medium, treatment group: torsion/ detorsion surgery with intra testicular injection of PRP. After one cycle of spermatogenesis, histomorphometric evaluation was performed by PAS staining and sperm chromatin condensation was assessed by aniline blue staining. Data was analyzed by using SPSS Statistics and ANOVA followed by Tukey test.

    Results

    The mean number of spermatogenic cells, Sertoli, Leydig, Myoid, Johnson score and mean diameter and thickness of germinal epithelium were significantly decreased following ischemia-reperfusion injury. Mean thickness of seminiferous tubules basement membrane as well as sperm percentage with residual histone increased after ischemia-reperfusion injury (P <0.001). After PRP treatment, there was a significant improvement in the histological structure of the tubules, cell viability, and sperm chromatin condensation (P <0.001). While, a significant difference was observed in comparison with control group.

    Conclusion

    PRP can partially ameliorate the complications of ischemia-reperfusion injury through its growth factors and anti-inflammatory cytokines involved in angiogenesis and antioxidant activity.

    Keywords: Spermatic cord torsion, Platelet-rich plasma, Spermatogenesis, chromatin
  • Rohollah Edalatkhah, Majid Aflatonian, Esmaeel Asadi, Marzie Vaghefi* Pages 6223-6231
    Introduction

    Accidental ingestion of caustic substances can cause serious damage to the digestive system. This study was conducted with the aim of investigating the incidence of esophageal stricture within one year after accidental ingestion of caustic substances and its relationship with the first endoscopic findings in children.

    Methods

    The present study was a retrospective and cross-sectional study that has been conducted for 3 years on children with accidental ingestion of caustic substances referred to Shahid Sadoughi Hospital in Yazd City (August 2015-2015). Demographic information, type and amount of ingested material, initial symptoms, initial endoscopic findings and degree of esophageal tissue burn were recorded and the patients were followed up for one year. Finally, the data were analyzed by SPSS version 22 software.

    Results

    In this study, 55 children were evaluated, their average age was 3.19 years. Participants consisted of 23 (41.8%) girls and 32 (58.2%) boys. Children had ingested pipe openers chemicals (30.9%), bleach liquid (29.1%) and  hydrochloric acid (12.7%), respectively. Initial endoscopic findings were normal in 45.5% of children, and the most damage was grade IIb and IIa. The incidence rate of esophageal stricture in month later was 47.3%, and in the year later, the total incidence of stricture and GOO was 27.3% (16.4% of esophageal stricture and 7.3% of stricture and GOO).

    Conclusion

    The present study showed that esophageal injury following the accidental ingestion of caustic substances is common in children, and the presence of symptoms in the patients at the beginning of the visit can be associated with higher grade injuries, and the occurrence of stricture is more common after severe injuries.

    Keywords: Caustic substances, Endoscopic findings, Children
  • Fatemeh Tavakoli, Azadeh Emami, Behrooz Heydari, Mohsen Abbasi, MohammadEbrahim Rezvani* Pages 6232-6243
    Introduction

    The purpose of the present study was comparing the effects of Lipoherb with metformin on metabolic changes and sex hormones of rats with polycystic ovary syndrome

    Methods

    Thirty female Wistar rats were divided into 5 groups (n=6). Group (1): received normal saline for 56 days, group (2): received letrozole (1mg/kg) for 28 days and normal saline for the next 28 days, group (3): in the first 28 days, they received letrozole carrier and in the next 28 days, they received Lipoherb (320 mg/kg), group (4): they received letrozole (1mg/kg) for 28 days and Lipoherb (320 mg/kg) in the next 28 days, group (5): they received letrozole (mg/kg) for 28 days and metformin (250 mg/kg) in the next 28 days. Letrozole at the dose of 1 mg/kg for 28 days induced polycystic ovary syndrome. At the beginning and at the end of the experiment, fasting blood sugar level, lipid profile and sex hormones were measured by ELISA method.

    Results

     Blood sugar in the letrozole plus metformin group was significantly lower than letrozole group (P<0.01). The amount of serum triglyceride and LDL cholesterol in the group that received letrozole and Lipoherb were significantly decreased compared to letrozole group (P>0.05). In the same group, total cholesterol concentration also decreased significantly compared to other groups (P>0.01). The serum level of estrogen in the group received Lipoherb was significantly lower compared to letrozole group (P<0.05).

    Conclusion

    Compared to metformin, Lipoherb had more ability to correct the metabolic symptoms of rats with polycystic ovary syndrome. However, the hormonal effects of Lipoherb did not differ significantly from the hormonal effects of metformin in polycystic ovary syndrome.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Letrozole, Lipoherb, Metformin